ctg newsMenadžment preduzeća i flotacije Rudnik DOO želi da se zahvali svim zaposlenim radnicima na požrtvovanom zalaganju i angažovanju tokom vanrednog stanja. Teške elementarne nepogode, izazvane obilnim padavinama su uspešno prevaziđene.

Danonoćnim dežurstvima, primenom svih predviđenih mera i postupaka za bezbednost radnika i sistema brane jalovišta uspešno su kontrolisane sve pojave obilnih padavina i znatnog povećanja nivoa podzemnih voda u jami i na jalovištu.  Sprovođenjem predviđenih bezbednosnih tehničkih procedura u svim delovima procesa rada kontrolisani svi događaji koji su pretili ugrožavanju sveukupne bezbednosti zaposlenih  i šireg područja lokalne zajednice.

Stalni kontakti, prikupljanje i razmena potrebnih informacija o stanju nepogode na terenu sa opštinskim kriznim štabom, Regionalnim centrom za obaveštavanje i uzbunjivanje u Čačku prema instrukcijama policijske stanice Gornji Milanovac o stanju bezbednosti na magistralnim i lokalnim putevima, pratnja i obezbeđenje potrebnih transporta omogućili su da bezbedno organizujemo dolazak i odlazak radnika i obezbedimo nesmetani kontinuitet proizvodnje i kontrolu rada brane jalovišta u redovnom i bezbednom režimu rada, bez opasnosti za zaposlene i širu društvenu zajednicu.

Posebno se zahvaljujemo svim građanima naseljenih mesta nizvodno od brane jalovišta i građanima Gornjeg Milanovaca koji su i pored glasina, nestručnih i proizvoljnih tumačenja o stanju brane jalovišta, ostali prisebni i razumni i imali poverenja u siguran i moderan tehnički sistem obezbeđenja i praćenja stanja na brani jalovišta. Brana i jalovište u Majdanu su trajno bezbedan i siguran objekat sa najmodernijim sistemima za kontrolu i praćenje što je i ova katastrofalna elementarna nepogoda i pokazala.

Rudnik i flotacija "Rudnik"

rudnik logo
Na obroncima planine Rudnik nalazi se varošica Rudnik poznata po rudniku olovo, cinkove i bakrove rude Rudnik i flotacija "Rudnik" d.o.o. Rudnik. Rudarstvo na ovoj planini potiče još iz srednjeg veka i traje do danas. Intezivno bavljenje rudarstvom počinje posle drugog svetskog rata (02.07.1952. godine).

Kontaktirajte nas

Adresa:
Vuka Karadžića 9/3
11000 Beograd
Republika Srbija
Tel:  +381 11 30 36 646
Fax: +381 11 26 32 882

Contango - 10. godina

10 godinaPreduzeće Contango proslavilo je 15. septembra 2013. godine, desetogodišnjicu uspešnog poslovanja.
Opširnije...