Konferencija „Sprečavanje izlaganju opasnim materijama“ u organizaciji Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, održana je 30. oktobra u Skupštini grada Beograda u Starom dvoru.

Na konferenciji su se obratili dr Krista Sedlaček, direktorka Evropske agencije za bezbednost i zdravlje na radu, predstavnici Samostalnih sindikata Srbije, UGS Nezavisnost, Unija poslodavaca Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, Marina Furtola, v.d. direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Stevan Đurović, v.d. direktor Inspektorata za rad, prof.dr Aleksandar Milovanović, direktor Instituta za medicinu rada Srbije i prof.dr Petar Bulat sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Preduzeće Rudnik, jedan od najboljih primera dobre prakse i jedini dobitnik Evropskog priznanja za bezbednost i zdravlje na radu sa ovih prostora, predstavio je prezentaciju na temu „Upravljanje opasnim supstancama“ autora Ljiljane Obrenović, savetnice za hemiju i ekologiju i predstavnice rukovodstva za IMS i Zorana Nedeljkovića, izvršnog direktora preduzeća Rudnik. Prezentaciju je održala Ljiljana Obrenović i predstavila je kako se sprovode aktivnosti upravljanjem otpadom, zakonski okvir transporta, smeštaja, evidencije i upotrebe opasnog otpada, procedure za bezbedno rukovanje, postignite rezultate i efekte korektivnih mera za smanjenje rizika i kao i promociju bezbednosti i zdravlja na radu.

Preduzeće Rudnik dobitnik je međunarodne nagrada za bezbednost i zdravlje na radu Evropske agencije za bezbednost i zdravlje na radu za 2016 / 2017. godinu, izabrano iz dostavljena 42 rada iz 23 zemlje koje su članice EU. Pored toga, preduzeće Rudnik vlasnik je integrisanog sistema menadžmenta i uspostavljen je sistem bezbednosti i zaštite na radu na nivou celog preduzeća u skladu sa odredbama Zakona o BiZNR i u skladu sa standardom OHSAS 18001.

 

Rudnik i flotacija "Rudnik"

rudnik logo
Na obroncima planine Rudnik nalazi se varošica Rudnik poznata po rudniku olovo, cinkove i bakrove rude Rudnik i flotacija "Rudnik" d.o.o. Rudnik. Rudarstvo na ovoj planini potiče još iz srednjeg veka i traje do danas. Intezivno bavljenje rudarstvom počinje posle drugog svetskog rata (02.07.1952. godine).

Kontaktirajte nas

Adresa:
Vuka Karadžića 9/3
11000 Beograd
Republika Srbija
Tel:  +381 11 30 36 646
        +381 11 30 33 317
        +381 11 26 28 265
        +381 11 26 28 019
Fax: +381 11 26 32 882
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Contango - 10. godina

10 godinaPreduzeće Contango proslavilo je 15. septembra 2013. godine, desetogodišnjicu uspešnog poslovanja.
Opširnije...